faápolás

A fa is megérdemli a törődést, a faápolás kifizetődő, megtérülő beruházás. A kertben, erdőben álló fát gyakran fokozott környezeti hatások érik, amelyek veszélyeztetik azokat a célokat, amit egy-egy fa elültetésével, kertben tartásával elvárunk.

A fát nap mint nap érik az időjárás változásai, a szelek, az eső, a téli időjárási hatások. Szélsőséges esetekben a szokatlan erősségű viharok, szélsőséges téli időjárás, bel- és árvízek. Ezek a hatások károsíthatják a fa lombkoronáját, törzsét. Ugyancsak komoly károkat okozhatnak az állati és növényi kártevők, amelyek a fa életfunkcióit is veszélyeztethetik.

Faápolás nélkül ezek a hatások rendkívül károsan hatnak a gyümölcsfák termésére, vagy más fafajok faipari, vagy energetikai felhasználására. Rendszeres faápolással a környezeti károk enyhíthetők, megelőzhetők.

A gyümölcsfák metszése, atka és egyéb károkozóktól való mentesítése, folyamatos gondozása, permetezése, vagy biológiai védelme növelheti a fák élettartamát, az évente hozott gyümölcsmennyiséget. Az egyéb haszonfák lombkoronájának igazítása, a törzset és a koronát veszélyeztető kártevőktől való mentesítés elősegíti azt, hogy a később kitermelt fa bőséges alapanyagot adjon az ipari, vagy fűtési célú felhasználáshoz. A kert díszfái is hosszabb ideig szolgálhatják környezetünk komfortosságát rendszeres faápolás segítségével.

Segítünk fái életének meghosszabbításában, a fa termelékenységének biztonságos növelésében.

Ne késlekedjen! Kérje ajánlatunkat most.