favágás veszélyes

Minden fa életében elérkezik a vágás ideje. A favágás nem a szükséges rossz egy ültetvény, kert, vagy erdő megtervezett fenntartása során, hanem ez is szolgálhatja annak hosszú távú fenntartását. Az ipari, vagy fűtési célokkal telepített ültetvények esetében pedig ugyancsak része az ültetvény ciklikus fenntartásának.

A favágás lehet kényszerű és tervezett. Kényszerű akkor, ha a favágás a fa elöregedése, emberi életre és a vagyonbiztonságra való veszélyek miatt történik. Tervezett akkor, ha a favágás célja az elöregedett gyümölcsös frissítése, az erdő tervszerű ritkítása annak érdekében, hogy a fiatal csemeték fényhez és térhez jussanak. Tervezett favágás az is, amikor a gondos gazda erdejéből évente kiválogatja és kivágatja a tüzelőnek alkalmas fákat.

A favágás veszélyes feladat. A nagy súly és a kiterjedt lombkorona miatt óvintézkedésekre és szakszerű előkészítésre van szükség. A veszélyes fák (magas, nagy lombozatú, szűk épített környezetben álló) fák vágása különösen fontos odafigyelést érdemel.

Vállaljuk fák tervezett és rendkívüli okokból történő vágását. Kötéltechnikával vágjuk a magasra nőtt fákat, megfelelő módszerekkel rendelkezünk a szűk épített környezetben álló fák vágásához.

Ne késlekedjen! Kérje ajánlatunkat most.